Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν πληρώνω κερατι-Attica – Υπογράφω, Συμμετέχω, Απαιτώ

Η ΑΣΜ καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τα αιτήματα προσυπογράφοντας το ακόλουθο κείμενο και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις.

Στα πλαίσια των βασικών αιτημάτων της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών σχετικά με το θέμα της Αttica Βank που είναι:
α) η άμεση απεμπλοκή του ταμείου από την Τράπεζα Αττικής
και ταυτόχρονα
β) η άμεση επιστροφή – διασφάλιση όλων των αποθεματικών του ταμείου

Απαιτούμε από την διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ:

1. Να δημοσιοποιηθούν όλες οι αποφάσεις της διοίκησης του ταμείου (ΔΕ/ΤΣΜΕΔΕ) καθώς και τα πρακτικά των αντίστοιχων συνεδριάσεων σχετικά με τη συμμετοχή του ταμείου στην Τράπεζα Αττικής από το 1997 έως σήμερα, για να έχει γνώση το σύνολο των συναδέλφων μηχανικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, στη βάση ποιων συλλογικών αποφάσεων έχουν δοθεί διαχρονικά μέσω των ΑΜΚ 810εκ. από τα αποθεματικά του ταμείου τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ταμείο σήμερα να επιτελέσει το ρόλο του προς όφελος των ασφαλισμένων μηχανικών.

2. Να δημοσιοποιηθούν οι οικονομικοί ισολογισμοί-απολογισμοί του ΤΣΜΕΔΕ, που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από το 2008 έως σήμερα και δεν είναι γνωστό στο σύνολο των συναδέλφων μηχανικών ποια είναι η συνολική διαχείριση των αποθεματικών, της περιουσίας του ταμείου και σε ποιες κατευθύνσεις από τις διοικήσεις των τελευταίων ετών.

Έως την πραγματοποίηση των παραπάνω θεωρούμε πως είναι αυτονόητη η μη καταβολή εισφορών προς το ταμείο, πόσο δε μάλλον με τις αυξημένες αναδρομικές εισφορές, από τους συναδέλφους μηχανικούς που ζουν από τη δουλειά τους και οι οποίοι αγωνίζονται να επιβιώσουν, ενώ παράλληλα οι εισφορές που έχουν καταβάλει όλα τα προηγούμενα έτη κατευθύνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους σε «επενδύσεις» τραπεζικού τύπου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με την ευθύνη όσων επέλεξαν να κάνουν μια τέτοια πολιτική εις βάρος των ασφαλισμένων μηχανικών και του ίδιου του ταμείου ασφάλισής τους.

Καλούμε τη ΔΕ/ΤΣΜΕΔΕ να πάρει άμεσα απόφαση την οποία να εισηγηθεί προς το ΔΣ/ΕΤΑΑ στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών:

1. Κατάργηση όλων των αναδρομικών αυξήσεων εισφορών.
2. Κατάργηση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ μέχρι να ενεργοποιηθεί αντίστοιχη παροχή προς τους συναδέλφους.
3. Αναγνώριση των άνεργων, υποαπασχολούμενων μηχανικών και ελάφρυνση των βαρών με διαγραφή χρεών που έχουν άδικα φορτωθεί (προσαυξήσεις, οφειλές για παροχές στις οποίες δεν είχαν ποτέ πρόσβαση κ.α.)
4. Επιστροφή των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης.
5. Ρητή διεκδίκηση όλων των αποθεματικών που εξανεμίστηκαν υπό το πρόσχημα “επενδύσεων” και πάσης φύσεως δόλιων χειρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου