Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Castle House, Λονδίνο (σταθμός Elephant and Castle), 2010


Oι Hamilton Associates Architects Ltd υπογράφουν τον σχεδιασμό του πρώτου ουρανοξύστη κατοικιών που ενσωματώνει ανεμογεννήτριες από την αρχή της δημιουργίας του και βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του από την Brookfield Europe. Πρόκειται για κτήριο 42 ορόφων που φτάνει σε ύψος τα 148 μ. και περιλαμβάνει 408 διαμερίσματα και εμπορικές δραστηριότητες στο ισόγειο.

Το κτήριο δεσπόζει εν μέσω πολύ χαμηλότερων και παλιότερων κτηρίων της προς το παρόν υποβαθμισμένης περιοχής του Νότιου Λονδίνου. Η απόληξή του διαμορφώνεται από τρεις αιολικές τουρμπίνες των 19 KW που θα εκμεταλλευτούν ανέμους των 50 km/h. Kάθε τουρμπίνα έχει διάμετρο 9 μ., βάρος 5 τόννων και 4 μειωτήρες κραδασμών. Για να μειωθεί ο θόρυβος κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους κατασκευάστηκαν τελικά με πέντε και όχι με τρία ''φτερά'' όπως προβλεπόταν. Αναμένεται να καλύψουν το 8% των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.

Άλλα βιοκλιματικά στοιχεία του κτηρίου είναι η αποκλειστική χρήση φυσικού αερίου και η τοποθέτηση υαλοπινάκων υψηλών προδιαγραφών.

To κτήριο όπως φαίνεται από το sky bar του ''gherkin'' bldg


Aπό τον σταθμό Elephant and Castle

Τοποθέτηση υαλοπινάκωνRIDDOR: Reporting of Injuries, Diseases and Dangerous Occurrences Regulations 1995

http:// www.infobuildenergia.it/stampa_notizia.php?id=1190
(last viewed at 19/5/2010)


για νεώτερα βλ. νο4 στο άρθρο για τους 10 χειρότερους ουρανοξύστες του Λονδίνου (Guardian 28/4/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου